Noppennieuws 6: ‘De motoren worden sneller en de circuits gevaarlijker’

Vrijdag 11 december verschijnt Noppennieuws 6 en daarin kijken we uiteraard terug op de afsluiting van dit vreemde motorsportjaar, met verslagen van onder meer de MXGP, MX2 GP’s, WK damescross, EK motocross, AMA Outdoor, WK enduro, WK trial en ONK zijspancross. In de vele en snel opvolgende wedstrijden werd het in veel klassen een soort ‘last man standing’, want de rijders met de minste fouten (en blessures) en met constante prestaties gingen er dit jaar met de titels vandoor.

Na afloop van dit seizoen zetten sommige grote namen ook een punt achter hun GP-carrière en in Noppennieuws 6 praten we met een opmerkelijk openhartige Clément Desalle over zijn reden om te stoppen. ‘De motoren worden veel sneller en de circuits juist veel gevaarlijker’, aldus de MX-Panda.

Verder in Noppennieuws 6 veel motornieuws. In Oostenrijk maakten onze beide Noppennieuws-testrijders Toine van Dijk en Randy Kerstjens onlangs kennis met de nieuwe GasGas enduro’s en trialmotoren voor 2021. En in Heerde konden we de complete nieuwe Honda CRF450R aan de tand voelen. En in een uitgebreide vergelijkingstest bekijken we vier ‘middenklasse-enduro’s’ nader, waarbij dat middenklasse niet slaat op de kwaliteit, maar op de cilinderinhoud die rond de 350 cc ligt. We gingen op pad met – van klein naar groot – de Sherco 300SEF Factory, de Husqvarna FE350, de KTM 350EXC-F en de Beta RR390 4T en hoewel er in Nederland een lichte voorkeur is voor een ‘dikke brommer’, staan deze machines internationaal met grote afstand bovenaan in de verkoop-hitlijsten.

Met de naderende Dakar-rally in het achterhoofd bezochten we de laatste ‘generale repetitie’ in Zuid-Spanje, waar alle toppers aanwezig waren. In deze Dakar-preview gaan we ook dieper in op de reglements-aanpassingen en komen de enige twee Nederlandse motorrijders in de komende Dakar, Olaf Harmsen en Paul Spierings aan het woord. Als bijzondere evenementen bezochten we de afgelopen tijd nog de Rotterdam Dirt Ride, een Clasisc 50 cc grasbaan en de RedBull Romaniacs, de enig overgebleven extreme-enduro in 2020. In Mannen van staal tenslotte het verhaal van Mark Smits.

Noppennieuws 6 is vanaf vrijdag 11 december verkrijgbaar in de betere boekhandel en bladenkiosk. Deze verkooppunten vindt je ook op onze website onder het kopje ‘Over’. Abonnees ontvangen hem uiteraard thuis in de brievenbus. Nog geen abonnee? Voor slechts € 26,50 per jaar mis je geen enkel nummer meer: kijk snel op www.noppennieuws.nl en word abonnee!

(Visited 79 times, 1 visits today)
Sluiten