Nu in de winkel: Noppennieuws 4!

Vrijdag 24 juli verschijnt Noppennieuws 4. Opnieuw een magazine met weinig sportverslagen, want de wedstrijden komen nu (eindelijk) pas weer op gang. Uiteraard wel een uitgebreid verslag van de bizarre afsluiting van het AMA supercross-seizoen, met zeven wedstrijden in drie weken, allen verreden in hetzelfde stadion in Salt Lake City. Eli Tomac veroverde er eindelijk zijn eerste SX-titel.

Verder in Noppennieuws 4 een groot item over elektrisch rijden op noppen. In de Corona-tijd werd de elektrische crosser en offroad namelijk ontdekt om toch nog een beetje te kunnen rijden, dus in deze Noppennieuws zetten we wat mogelijkheden op een rij en reden we met vier uiteenlopende ‘e-bikes’: een Thok mountainbike, Oset trial, Sur-Ron offroad-brommer en deze Zero offroad-motor. Ook bezochten we Pascal Döppen die in Lichtenvoorde werkt aan een volwaardige elektrische crosser.

Maar ook de ‘gewone’ crossers en enduro’s vergeten we niet: Beta, Husqvarna, Kawasaki, KTM en Yamaha toonden al hun nieuwe of vernieuwde 2021 cross- en/of enduromodellen en we reden zelf al met de nieuwe Rieju MR300 racing, de reïncarnatie van de ‘oude’ GasGas 300 enduro.

Verder in deze Noppennieuws maar liefst zes interessante interviews. Zo spraken we met Belgisch hoop in bange dagen Jago Geerts, en met de Schotse braveheart Shaun Simpson, die nu met een eigen privéteam in de MXGP start. Jacky Martens blikt terug op het roerige laatste jaar als teambaas van het Husqvarna MX2-fabrieksteam en kijkt vooral vooruit nu hij met zijn nieuwe Honda-team in de MXGP achter het starthek staat. Verder liepen we een dagje mee met Marc de Reuver bij een training van het F&H Kawasaki-team in Berghem en we spraken met Maarten Roos, de man achter de MXGP in Valkenswaard over hoe lastig het is om tegenwoordig een MXGP te organiseren op Nederlandse bodem. Tot slot bezochten we wereldkampioen zijspancross Etienne Bax, die zijn hele WK-seizoen afgelast zag worden en nu weer als dakdekker in het familiebedrijf werkzaam is.

Ook blikken we in Noppennieuws 4 terug op de imposante historie van Honda in de trial, we reden mee in de Yamaha Ténéré Tour door Brabant en Noord-Limburg en bezochten de voormalige grasbaantopper Harm Horstede, die ditmaal de ‘Man van Staal’ is.

Noppennieuws 4 is vanaf vrijdag 24 juli verkrijgbaar in de betere boekhandel en bladenkiosk. Deze verkooppunten vindt je ook op onze website onder het kopje OVER. Abonnees ontvangen hem uiteraard thuis in de brievenbus. Nog geen abonnee? Voor slechts € 26,50 per jaar mis je geen enkel nummer meer: kijk snel op www.noppennieuws.nl en wordt abonnee!

INHOUD NOPPENNIEUWS 4

SPETTERS: Nieuws over motoren, producten, kleding en evenementen
WEDSTRIJDKALENDERS
CROSSIP: alle nieuwe 2021-motoren
AMA SUPERCROSS Finale Salt Lake City
INTERVIEW zijspan-wereldkampioen Etienne Bax
TRAINEN met Marc de Reuver
TEST Rieju MR300 Racing
INTERVIEW teambaas Jacky Martens
TRIALHISTORIE van Honda
TECHNIEK schroefdraad (2)
COLUMN EN PRIJSVRAAG
INTERVIEW Jago Geerts
ELECTRIC Sur-Ron Light Bee X
ELECTRIC Oset 24.0 Racing Senior
ELECTRIC Thok MIG 2.0 mountainbike
ELECTRIC Zero FX
ELECTRIC Pascal Döppens EX-elektrocrosser
INTERVIEW Shaun Simpson
INTERVIEW Maarten Roos MXGP Valkenswaard
AVONTUUR Yamaha Ténéré Adventure Tour
MANNEN VAN STAAL Harm Horstede
COLUMN Lars van Berkel

(Visited 405 times, 1 visits today)
Sluiten