Nu in de winkel: Noppennieuws 5 – 2020

Vrijdag 9 oktober verschijnt Noppennieuws 5. Eindelijk weer een magazine met wat sportverslagen, nu met name de motocross weer op gang is gekomen. Uiteraard waren we bij de doorstart van de MXGP’s, waar het er mooi uitzag voor Nederland, met Rookie Roan van de Moosdijk die het in de MX2 GP’s goed doet, met Glenn Coldenhoff die meteen de eerste MXGP in Letland won en natuurlijk met Jeffrey Herlings die nog even op stoom moest komen, maar toen ook niet meer te stuiten was en hard op weh leek naar zijn tweede MXGP-wereldtitel.

Inderdaad leek: een rare val in de vrije training van Faenza 2 schakelde hem uit voor die titel. In deze Noppennieuws gaan we daar dieper op in. Ook volgen we de AMA Outdoor Nationals, het EK motocross en de ONK zijspancross, net als het WEK enduro, WK trial en ONK trial.

Testrijder Toine van Dijk kon weer aan de bak met de eerste 2021-testen van de nieuwe Yamaha YZ250F en Kawasaki KX250. Verder reden we met de nieuwe Fantic 125XX en met de Husqvarna 701LR enduro. Ook waren we in Schijndel op de trialbaan, waar Glenn Coldenhoff door Noppennieuws-testrijder en Nederlands Kampioen Randy Kerstjens wegwijs werd gemaakt met een trialmotor. Dat werd een leuke ontspannen middag met die twee twee toppers, het deed ons denken aan een oude rubriek uit Noppennieuws: On-Trial. We blikken dus ook even terug op alle wereldtoppers die onder de hoede van trialprofessor Toon van de Vliet kennismaakten met de schone kunst van het trialrijden.

Ook waren we bij de Transanatolië Rally in Turkije, en we reden mee met de GPS Challenge door Brabant, een avontuurlijke allroadrit. Ook waren we bij een trainingsdag van Toine van Dijk, waarin onder meer zijspancross-wereldkampioen Etienne Bax les kreeg in het endurorijden. Ook bezochten we de Maico Classic Cross-dag in Den Dungen.

Tot slot ditmaal een hele bijzondere Mannen van Staal en wel over Dirk Geukens, de Belgische topper die vaak in de schaduw stond van zijn landgenoten die wereldkampioen werden. Dirk overleed tijdens de productie van Noppennieuws 5 volkomen onverwacht, waarmee deze aflevering een mooi eerbetoon is geworden.

Noppennieuws 5 is vanaf vrijdag 9 oktober verkrijgbaar in de betere boekhandel en bladenkiosk. Deze verkooppunten vindt je ook op onze website onder het kopje OVER. Abonnees ontvangen hem uiteraard thuis in de brievenbus. Nog geen abonnee? Voor slechts € 26,50 per jaar mis je geen enkel nummer meer: kijk snel op www.noppennieuws.nl en wordt abonnee!

INHOUD NOPPENNIEUWS 5

SPETTERS: Nieuws over motoren, producten, kleding en evenementen
WEDSTRIJDKALENDERS
CROSSIP: Kort nieuws uit de motocross, trial, enduro en supermoto
TEST Yamaha YZ250F 2021
MXGP Letland en Italië
MX2 GP Letland en Italië
TEST Husqvarna 701 Long Ride Enduro
EMX EK motocross Letland en Italië
WK ENDURO Frankrijk en Italië
TRIALEN met Glenn Coldenhoff
NOSTALGIE: Ontrial-rubriek
COLUMN EN PRIJSVRAAG
TEST Kawasaki KX250 2021
TEST Kawasaki KX450 2021
AMA OUTDOOR
AVONTUUR Hardenduro Spain
TRANSANATOLIA RALLY Turkije
ETIENNE BAX offroad-trainingen
TEST Fantic 125 XX
GPS CHALLENGE Brabant
MAICO Classic motocross
MANNEN VAN STAAL Dirk Geukens
COLUMN Lars van Berkel

(Visited 315 times, 1 visits today)
Sluiten