NOPPENNIEUWS 2-2024

NOPPENNIEUWS 2-2024
Vrijdag 5 april verschijnt Noppennieuws 2 en daarin lees je onder meer de eerste test van de nieuwe Triumph TF250-X, waarmee we in Amerika aan de vooravond van de Daytona supercross al een dag konden crossen op het circuit van het Gatorback Park bij het Amerikaanse Gainesville. En zoals ook al blijkt uit de goede uitslagen in de MX2-GP’s en AMA 250-supercross verraste de machine ook ons met zijn goede prestaties en fijne rijgedrag.

Ook reden we in Italië met de nieuwe enduro’s van Fantic, de XE300-tweetakt met een eigen blok voorzien van injectie, en de XEF310-viertakt. Fantic behaalde in 2023 maar liefst vijf enduro-wereldtitels, dus het merk is in korte tijde een hele serieuze speler geworden! Ook reden we met de nieuwste Ducati. Nog niet hun 450-crosser – die is nog in de ontwikkelingsfase – maar wel met de DesertX Rally, een hele stoere allroad. Met een knipoog naar KTM’s ‘Ready to Race’ is het credo van die nieuwe Ducati: Ready to Compete (klaar om de strijd aan te gaan)! Dat geeft dus goed aan wat Ducati van plan is op noppen.

Uiteraard besteden we ook aandacht aan de opening van het motocross-seizoen, met verslagen van de Dutch Masters en de AMA supercross, plus de eerste twee GP’s in Argentinië en Spanje. In de MX2 reed onze landgenoot Kay de Wolf beide GP’s zeer sterk en won hij de beide openings-GP’s! Maar in de MXGP hebben Jeffrey Herlings, Glenn Coldenhoff en Calvin Vlaanderen het lastiger om aan te pikken bij de snelle Spanjaard Jorge Prado. Maar het seizoen duurt nog heel erg lang, dus het tij kan zeker nog keren. In Noppennieuws 2 spreken ze allemaal zeer openhartig over hun kansen in het WK 2024. Ook de EMX250 en WMX reden hun eerste wedstrijd, waarvan we verslag doen. En in Italië waren we bij de openingswedstrijd van het EK enduro, tevens een kwalificatiewedstrijd voor de enduro-zesdaagse die in oktober in Noord-Spanje verreden wordt. Verder ging het ONK trial en het ONK zijspan- en quadcross in Nederland van start, en de Benecup supermoto in het Belgische Mettet.

Columnist Lars van Berkel gaat in ene uitgebreide column dieper in op de strandrace in Le Touquet, èn op zijn Argentijnse avontuur in de Enduro del Verano en de eerste MXGP, die hij geheel gekleed in een bijzondere Messi-outfit ook even meepikte.

Verder interviewden we Nancy van der Ven, die als regerend WMX-kampioen begin 2023 haar been brak en noodgedwongen moest stoppen. Maar in de Dakar-rally maakte ze haar debuut als tv-verslaggeefster, en ging er een nieuwe wereld voor haar open. Ook spraken we met Gerrit Jan Vierhuizen over het motocrosscircuit in Heerde, en blikken we met de zojuist 77 jaar geworden Gerrit Wolsink terug op zijn debuut op de destijds supersnelle en lichte Suzuki-crossers in de GP’s.

Tot slot brengen we in Noppennieuws 2 een mooie aflevering van ‘Mannen van Staal’ met zijspancrosser Hans van Goch, die samen met Sies Hurkmans na vier tweede plaatsen in 1988 eindelijk Nederlands kampioen werd.

Noppennieuws 2 is vanaf vrijdag 5 april verkrijgbaar in de betere boekhandel en bladenkiosk. De verkooppunten vind je ook op deze website onder het kopje ‘Over’. Ook kun je een enkel exemplaar los bestellen via de button word-abonnee. Nog geen abonnee? Voor slechts € 34,95 per jaar mis je geen enkel nummer!

INHOUD NOPPENNIEUWS 2

SPETTERS: Nieuws over motoren, producten, kleding en evenementen

WEDSTRIJDKALENDERS

CROSSIP: WK X-trial, ONK zijspan- & quad-cross, Benecup supermoto

EERSTE TEST Triumph TF250-X

MXGP Argentinië en Spanje

GP MX2 Argentinië en Spanje

TEST Fantic XE300 en XEF310 enduro’s

EK ENDURO Italië

STRANDCROSS Le Touquet (F)

INTERVIEW Nancy van de Ven

COLUMN EN PRIJSVRAAG

DUTCH MASTERS Harfsen

ONK TRIAL Maasbree

EMX & WMX Spanje

INTERVIEW Gerrit Wolsink

AMA SX supercross

AVONTUUR Enduroreizen Spanje

WK SUPERENDURO de Bolt-show

HISTORIE reünie 75 jaar NMB

INTERVIEW Gerritjan Vierhuizen/MSV-NOV Heerde

TEST Ducati DesertX Rally

MANNEN VAN STAAL Hans van Goch

COLUMN Lars van Berkel

(Visited 1 times, 1 visits today)
Sluiten