NOPPENNIEUWS 3-2024

NOPPENNIEUWS 3-2024

Op vrijdag 31 mei verschijnt Noppennieuws 3 en daarin brengen we onder meer een grote test van maar liefst acht 450-cc-crossmotoren van de merken Fantic, GasGas, Honda, Husqvarna, Kawasaki, KTM, Suzuki en Yamaha. Ook reden we – de Fillipijnen nota bene, met de CF Moto 450MT, een leuke kleine allroad uit China.

Uiteraard volgen we de MXGP’s op de voet, waarin we Jeffrey Herlings eindelijk weer zagen schitteren. The Bullet gaat elke GP beter rijden en was in de modder in Portugal en Frankrijk weer ouderwets op dreef. Net als Kay de Wolf in de MX2 trouwens, die door de sterke jonge Belgen in deze klasse, weliswaar niet meer zo zijn stempel op de wedstrijden kan drukken, maar in het WK-klassement wel goede zaken deed.

Verder waren we in Oldebroek en Markelo voor de ontknoping van de Dutch Masters en volgden we in Amerika de finale van de AMA supercross, waarin Jett Lawrence als rookie de titel naar zich toetrok. En ook de EMX125, EMX250 en WMX komen aan bod, drie klassen waarin de Nederlanders van zich doen spreken. En dat geldt natuurlijk ook voor het WK zijspancross, dat de eerste GP’s (in Portugal en Nederland) inmiddels achter de rug heeft. Waarbij die eerste twee GP’s opmerkelijk genoeg niet werden gewonnen door een team uit Nederland of België, want een nog maar 17 jaar oude tweeling uit Letland waren alle andere teams te snel af!

In Portugal zagen we de opening van het WK enduro, en in Wales de opening van het WK hardenduro. Verder waren we bij het ONK trial en de Benecup supermoto.

Columnist Lars van Berkel laat weten waarom we in Nederland meestal niet de allerbeste Lars te zien krijgen. Bovendien meldt hij dat hij komende maand in Australië aan het crossen is, weer een mooi avontuur voor hem dus!

Verder bezochten we zijspan-bakkenist Bart Notten, die in 1971 samen met Rikus Lubbers de eerste officieuze wereldkampioenen in de zijspancross werd. Onlangs is er een fraai boek over Notten verschenen. Ook reden we mee in een fraaie allroad-trip van Malaga naar Barcelona en in Frankrijk bezochten we de Trefle Lozerien, een heuse enduroklassieker. Tot slot brengen we in Noppennieuws 3 het levensverhaal van baansport-legende Ab de Groot, die tegenwoordig in Canada woont.

Noppennieuws 3 is vanaf vrijdag 31 mei verkrijgbaar in de betere boekhandel en bladenkiosk. De verkooppunten vind je ook op deze website onder het kopje ‘Over’. Ook kun je een enkel exemplaar los bestellen via de button word-abonnee. Nog geen abonnee? Voor slechts € 34,95 per jaar mis je geen enkel nummer!

INHOUD NOPPENNIEUWS 3

SPETTERS: Nieuws over motoren, producten, kleding en evenementen

WEDSTRIJDKALENDERS

CROSSIP: WK trial, ONK zijspan- & quad-cross, Benecup supermoto, EMX65/85-voorrondes

TEST 450 cc-Shootout

MXGP Sardinië, Italië, Portugal, Spanje en Frankrijk

GP MX2 Sardinië, Italië, Portugal, Spanje en Frankrijk

TEST CF Moto 450MT

WMX Sardinië en Spanje

WK ENDURO Portugal

COLUMN EN PRIJSVRAAG

DUTCH MASTERS Oldebroek en Markelo

BOEK Bart Notten

ALLROAD-reis Malaga-Barcelona

EMX Sardinië, Italië, Portugal, Spanje en Frankrijk

AMA supercross-finale

WK hardenduro Wales

WK zijspancross Portugal en Nederland

ONK TRIAL Zelhem en Arnhem

REPORTAGE Trefle Lozerien enduro

REPORTAGE electrocross in België

MANNEN VAN STAAL Ab de Groot

COLUMN Lars van Berkel

(Visited 1 times, 1 visits today)
Sluiten