Nu te koop: Noppennieuws 2!

Met onder meer de sterke MXGP-start van Jeffrey Herlings, een 125cc shootout en Mannen van Staal met zijspancrosser Tony Bens…

Vrijdag 3 april verschijnt Noppennieuws 2. In dat nummer komen we uiteraard terug op de start van het MXGP-seizoen, met de eerste twee GP’s in Engeland en Nederland. Niet lang daarna sloeg het Corona-virus toe en werd de hele sportkalender voor bijna twee maand geannuleerd.

We belden dus ook een rondje met de belangrijkste Nederlandse teammanagers in de GP-wereld, om te horen welke gevolgen deze afgelastingen hebben voor hun rijders en hun teams. En wat zij vonden van de nieuwe samengestelde kalender, waarin de laatste GP pas op 22 november zou zijn. Bovendien zou er na de MXoN in Frankrijk dus nog vijf MXGP’s volgen en de vraag is of dat wel een werkbare situatie is.

In Valkenswaard spraken we ook uitgebreid met een openhartige Romain Febvre, over zijn opmerkelijk overstap van het Yamaha- naar het Kawasaki-fabrieksteam, en over geblesseerd zijn in de MXGP.

Ook interviewden we Paul Spiering, die in januari keurig zijn tweede Dakar uitreed in Saudi-Arabië. Verder bezochten we de fameuze strandcross in le Touquet, waar weer 1.200 rijders tegelijk volgas over het strand stoven. Ook waren we bij de Hispania Rally in Spanje, de enige woestijnrally in Europa zoals ze zichzelf noemen. Bijna 30 Nederlanders gingen van start in deze rally. Ook bezochten we twee kanshebbers in het nieuwe classic cross-seizoen: 50 cc rijder Rob Teunissen 500 cc rijder Hans van der Leest. Ook volgden we Gert van Werven/Peter Beunk, die hun TM-zijspancrosser naar Amerika verkochten. Die deal ging alleen door als ze hem zelf kwamen brengen en meteen de Amerikanen even konden laten zien wat modern zijspancrossen is. Verder reden we achter een gids aan offroad door Slovenië, beoordeelden we tien grote reistassen voor al je cross- of offroadspullen en waren we voor de verslaggeven bij de EMX, WMX, ONK enduro, X-trial, superenduro, trial-wintercup en de AMA supercross in Amerika. Tot slot maakten we een uitgebreide test van drie 125 cc crossmotoren van KTM, Husqvarna en Yamaha. Geen enkele crosser is lichter en geen enkele biedt er meer plezier dan deze felle tweetaktjes.

Noppennieuws 2 is vanaf vrijdag 3 april verkrijgbaar in de betere boekhandel en bladenkiosk; abonnees vinden hem dan in de brievenbus. Nog geen abonnee? Voor slechts € 26,50 per jaar mis je geen enkel nummer meer: kijk snel op www.noppennieuws.nl en word abonnee!

INHOUD NOPPENNIEUWS 2-2020

Spetters: Nieuws over motoren, producten, kleding en evenementen
Wedstrijdkalenders
Crossip:  Kort nieuws uit de motocross, trial, enduro en supermoto
MXGP Engeland en Nederland
MX2 GP Engeland en Nederland
Corona en de MXGP’s
Interview Dakar-rijder Paul Spierings
EMX Engeland en Nederland
Strandcross Le Touquet
WMX Engeland en Nederland
Shootout 125 cc crossers
Column en prijsvraag
Interview Romain Febvre
AMA Supercross
Hispania Rally 2020
Classic Cross
Test Triumph Tiger 900
ONK enduro
Grote reistassen
Team van Werven in de USA
Offroad-rijden in Slovenië
Mannen van staal: Tony Bens
Column Lars van Berkel


(Visited 266 times, 1 visits today)
Sluiten